Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Eu stiam ca sloganul era Azi in Timisoara, maine in toata tara. Nu azi la Bucuresti, pentru ca aici e important.

Problema e simpla: Real s-a deschis la Bucuresti. Big deal, e doar un alt hypermarket ce a intrat pe piata din Bucuresti, iar cum se intampla cand se deschide o chestie noua, toata lumea se inghesuie de parca n-ar mai fi vazut asa ceva si de parca n-ar mai fi avut parte de hypermarketuri.
Real l-am cunoscut la Sibiu, am ramas blocat de simplitate, curatenie, aer, angajati, preturi, articole. Am vazut in Sibiu reclame pe autobuze, bannere in oras, sponsorizari, pungi. Si totusi, de ce sa iti faci reclama la televizor doar dupa ce ajungi la Bucuresti? Daca faceai reclama la acelasi magazin atat timp cat erai in restul tarii, dar nu la Bucuresti crezi ca nu aveai succes? Crezi ca daca faci acuma reclama la televizor pentru ca ti-ai deschis magazin in Bucuresti iti vor creste vanzarile in restul tarii? Si, categoric sub nici o forma, nu vei putea compara vanzarile din Bucuresti cu tot restul tarii, nici macar nu ma astept sa fie duble fata de vreun alt magazin din tara. Oricare.

Deci, ce dracu pute in orasul asta de toti vin aici? Cred ca stiu ce pute … se numeste prostie. Ca de aia are OTV audienta.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 Responses

 1. Grupa 1408

  Mda, nici eu nu stiu ce e asa mare chestie am vrtu sa ma duc si eu sa fac cumparaturi pt ca e cel mai aproape, nu ca e nou sau ca are preturi mici etc. aseara nu am putut intra si parca azi am incercat din nou, cu greu cam gasit un loc de parcare, am intrat am luat ce aveam de luat am iesit, totul a durat 10 minute. Eu nu stiam de reclama la TV nu o vazusem, maicamea mi-a zis ca toata ziua face reclama la TV, de aceea m-am sai dus ieri, in ziua deschiderii ca imi imaginam ca nu stie prea multa lumea si o sa fie lejer, fara imbulzeala, nu cu garduri si jandarmerie. 🙁

  Reply
 2. Alex Mihaileanu

  stii de ce isi fac reclama doar dupa ce ajung in Bucuresti? din simplul motiv ca in Sibiu, fiind un oras mic, stie toata lumea de el. daca si-ar mai fi deschis cinci magazine in tara (in, sa zicem, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova si Constanta), probabil ca ar fi intrat pe TV mai devreme. doar probabil, pentru ca nu sint sigur. in schimb, in Bucuresti, existind deja o piata serioasa a hypermarketurilor, ca sa nu mai spunem de concurenta (gindeste-te cite sint: Kaufland, Cora, Carrefour, Billa, Plus, doar dintre astea mari, la care mai adaugi lanturile Mega Image sau Safe Way), e normal sa se bage la reclama. Gindeste-te ca in Bucuresti te adresezi celor peste doua milioane de oameni, in timp ce alea cine orase, cumulat, nu stii daca ating cifra asta. plus ca, fiind orase mult mai mici, se afla mult mai repede.
  sa faci reclama pe posturi TV nationale la magazine din provincie nu e profitabil, pur si simplu. e pierdere de bani.

  Reply
 3. piticu

  Eu sunt tare curios daca astia de la Real vin si cu serviciile aici. Cum sa ma duc cu o camera foto a doua zi la ei, iar ei sa imi spuna ca-mi dau banii pe loc. ?!

  Reply
 4. streshu

  Stii cand o comapnie face reclama la ceva? Ori cand produsul este brand new si are nevoie de promovare pe bune, ori cand e mai vechi si nu merge si are nevoie de un sut. Real apartine de Metro Group apropo.

  Reply
 5. Grupa 1408

  Am facut una din masina, da nu se vedea prea bine asa ca am renuntat la idee. Era aglomerat si eram atent sa nu intru eu in altii….sau vreun prost in mine. Poate data viitoare, cand se deschide alt hypermarket 🙂

  Reply
 6. seb

  alex, Real exista in Timisoara de peste un an (a fost primul din .ro, iar in curand se va deschide al 2lea Real). de asemenea exista o gramada de alte orase in care exista(de ex Oradea, Targu Mures, Constanta, Brasov…)

  Reply
 7. Arhi

  dragul meu, vanzarile unui hypermarket in bucuresti sunt de circa 5 ori mai mari, in medie, decat ale oricarui hypermarket din aceeasi retea, din tara. ca exemplu ptr okiul tau necunoscator, prin Orhideea trec un milion de oameni ZILNIC. Cam cati crezi ca trec prin Carrefour Constanta, sau Real?
  PS: Daca vrei cifre si date exacte, iti stau la dispozitie:))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.