Dacia, dragostea mea (2009)

Filmul lui Constantin Stroe as zice. Pentru ca filmul porneste cu directorul de la Dacia si se termina cu acelasi personaj. Ce e misto in filmul asta e ca nu este o simpla poveste despre un automobil. Este povestea oamenilor care s-au folosit de Dacia in zeci de ani de zile.

Avem povestea lui Belodedici care a fugit cu Dacia din tara, avem povestea liftierei de la TNB de la Motoare care si acum are tot Dacia, avem povestea omului care a incercat sa-l faca scapat pe Ceausescu in 1989 cu o dacie neagra, dar si povestea tipilor care s-au dus la munca in Spania cu Dacia 1300.

Pentru ca oricine dintre voi a crescut intr-o dacie, fie si cand parintii erau pe camp la tara  sau fie si cand va incuiau in masina pana cand se duceau nu stiu unde, filmul trebuie vazut. E un fel de remember, dar un remember bine facut.  Si se incheie cu speranta ca si actualele modele vor genera astfel de filme.

Nu este pe IMDB, deci TIFF link.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply