Share
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Aseara am gasit o masina de la Luxten pe strada, lucrand la un stalp de iluminat public. Am oprit regulamentar in mijlocul strazii langa ei si i-am intrebat daca schimba si becurile de pe strada mea, pentru ca nu mai merg de prin vara. Tipul de la Luxten mi-a raspuns foarte politicos si frumos ca da, le schimba imediat … dar ca trebuie sa sun la dispecerat sa se inregistreze si sa faca programare. L-am intrebat si daca fac programare in cat timp se rezolva. Si mi-a zis ca imediat, de obicei in maxim 3 zile, in functie de incarcare.

Astfel mi-a dat si un numar de telefon: 021 6688826, numar la care am sunat pe la ora 1 fara 10 dimineata. Mi-a raspuns o femeie, putin racita, care m-a intrebat pe ce strada e problema. I-am dat strada, a cautat-o in sistem(se auzea clapanind tastele pe calculator) si mi-a zis simplu: da, stim de problema dumneavoastra, acolo e un cablu ENEL defect, asteptam sa-l repare, le-am facut adresa inca de acum o luna de zile.

Asa incat nu e vina nimanui sau cel putin ENEL va spune ca n-are echipe sa repare un cablu electric defect. Sau ca n-au bani. Sau ca nu e pe lista de prioritati.

In schimb daca aveti becuri arse pe la voi pe strada, puteti suna si sa va faceti programare. Oricum Luxten primeste o groaza de bani de la primarie pentru serviciile astea, daca le face sau daca nu le face.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 Responses

 1. lunna

  si-n timpul asta se baga bani in campanii de genul “investim sa va luminam”

  Reply
 2. daniel rus

  iluminatul public este în administraţia primăriilor. in funcţie de ce datorii mai are primăria pentru serviciile prestate de enel, se stabileşte cât de prioritară este intervenţia. fiind un cablu de JT orice electrician angajat al primariei (in cazul in care exista asa ceva) îl poate înlocui. variante sunt

  Reply
 3. Jalane

  Si mie mi-au bagat de N ori placa cu “este un cablu ENEL defect, vorbiti cu ENEL”. Vorbesc cu ENEL… “ati sunat la Luxten? ca ei se ocupa cu iluminatul stradal, nu noi” !!! Bucurestiul este din ce in ce mai prost iluminat si daca faci o comparatie cu alte orase din tara (Cluj de ex) iti dai seama cat de tragica e situatia. Nu mai vb de becuri arse, de copaci care blocheaza lumina si pe care nu ii taie nici Papa. De ce nu colaboreaza intre ei? De ce Luxten nu cheama ADP sa tai crengile sau ENEL sa schimbe asa-zisul “cablu ars”? De ce tot noi trebuie sa vorbim si colo si dincolo? Mi-au zis ca ei nu au echipe care sa se plimbe macar din cand in cand pe strazi (macar pe alea mari gen Calea Victoriei unde nu merge lumina ca lumea de mult!), ci ca functioneaza numai pe reclamatii. Si btw nu cred ca schimba asa repede becurile arse. Transferul iluminatului public catre Luxten a fost cea mai mare greseala!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.