Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum ar fi daca intr-o capitala europeana, intamplator numita Bucuresti, s-ar putea curata strazile de zapada la doua zile dupa ce n-a mai nins. Ma gandesc la strazile principale, acolo unde circula toata lumea.

Cum ar fi daca nu ar veni primaria capitalei sa se planga ca nu au aviz de mediu sa ridice si sa depoziteze zapada din Bucuresti, pentru ca e toxica? Pai tot anul ce au patit? Nu stiau ca iarna de obicei ninge?

Cum ar fi daca firmele de deszapezit ar curata strazile orasului inainte de a-si lua amenzi de 50.000 lei fiecare de la primarie? Banii aia se duc pe o zi de curatat.

Cum ar fi daca oamenii si-ar curata locurile de parcare cu lopata si n-ar arunca zapada in mijlocul strazii, ci ar strange-o undeva astfel incat sa nu deranjeze pe nimeni. Daca ai loc sa iti parchezi masina, ai loc sa pui undeva si zapada de langa ea.

Cum ar fi daca o institutie ar da cate o lopata angajatilor sa isi curete singuri parcarea, in locul pauzei de masa. Si ei ar fi fost obligati sa faca asta pentru ca astfel vin cu voiosie la munca si au locuri de parcare curate.

Cum ar fi daca locatarii unui bloc ar iesi sa isi curete zapada din fata blocului de pe alee? Ar fi loc sa se circule mai bine, sa nu intre doar cate unul pe rand in scara, dar nu, asta s-ar numi comunism, nu bun simt.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. cristache

  Vise… sau ca in gluma aia “vise taica…” 🙂 as comenta despre amenzi.. pai stim ca acele amenzi ” se acorda” doar cand este incoltit un edil iar jumatate din ele sunt ” verbale” iar restul sunt “acordate” sub o forma care mai tarziu vreo instanta o catalogheaza ca abuziva… deci, la lopata.. Dilema mea: ce ar face autoritatile intr-o situatie de criza adevarata (zapada de 2-3 m, inundatii, cutremure)..

  Reply
 2. Arwa

  Dragul meu, trezeste-te la realitate, lucrurile despre care scrii tu sunt visul fiecaruia, insa toti sunt mult prea comozi sa-l transforme in realitate. 🙁 🙂

  Reply
 3. blogtrekker

  Cum ar fi daca primarul general, inainte de a ameninta ca va amenda pe nesimtitii care nu-si dau zapada din fata casei, s-ar asigura ca nu este si el unul dintre ei?

  Reply
 4. silviu

  Un coleg de munca mi-a spus ca s-a mutat recent un chinez la el in bloc si cand a inceput sa ninga a fost singurul care s-a trezit dimineata mai devreme sa dea zapada din fata blocului.

  Reply
 5. Spiru Haret

  “Cum ar fi daca?” iti spun eu cum ar fi… Ar fi ca in toate tarile UE. Am fost la inceputul lui Ianuarie la ski in Austria, la ABTENAU. Ningea ca in povesti, insa, pe strazi, zapada ioc. Cineva mi-a spus ca dau cu calciu… La noi, in Romania, de ce nu dau cu calciu?

  Reply
 6. Sorina

  Am revenit dupa vreo sase ani in tara.Locuiesc in Drumul Taberei.Cand am cerut unui vecin sa-mi imprumute o lopata sa deszapezesc aleea din spatele blocului s-a uitat la mine ca la o aratare.Pana la urma mi-am cumparat una si pana seara m-am luptat cu nametii.Cei drept m-au mai ajutat vreo doi pensionari .Ca-ci numai astia mai au simt civic.

  Reply
 7. Ciprian

  Pe unde am circulat prin sectorul 3 si 6 am vazut strazi curate, fara zapada.

  Cand ai parcare la strada si buldozerul a trecut seara punand un metru de zapada (inaltime) langa masina, unde ar trebui depozitata?! Sper ca nu te gandeai la gramajoare pe trotuar sau la locul de parcare de alaturi…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.