Azi am fost la piata si mi-a dat prin cap sa scot banii de la bancomat, pentru ca piata inca nu e atat de dezvoltata si de scumpa incat sa poti plati cu cardul. Am ajuns in fata bancomatului si surpriza.

Fanta in care trebuia sa introduc cardul de credit nu clipocea. La bancomatele Raiffeisen acolo unde introduci cardul e o gaura ce lumineaza. Ei bine cea din imagine nu facea asa, era neagra, stinsa, iar partea ce lumina era acoperita de o alta bucata de plastic in spatele careia se aprindeau beculete alea. Dar tu puteai vedea asta doar daca te apropiai sa te uiti suficient de insistent.

Cum n-aveam la indemana nici un card expirat sau de test am refuzat sa mai fac tranzactie la acel bancomat, mai ales ca nu mai avea niciunul din insemnele bancii acolo unde de obicei scria introduceti cardul, sau luati chitanta / banii. In schimb am incercat sa contactez banca la numarul de telefon afisat la intrare, in speranta ca vorbesc cu cineva sa ii explic ca bancomatul lor nu e ala pe care-l stiam eu cu 2 zile inainte. Dupa 5 minute in care ascultam muzica aia enervanta, am plecat la alt bancomat.

Drept urmare se pun  intrebarile: tu stii cum arata bancomatul de unde extragi bani? Ai putea sa vezi o diferenta atunci cand acesta are vreun dispozitiv ilegal pus pe el? Ai incredere in bancomatul de unde extragi banii?

Doar e duminica, puteam sa vorbim de altceva?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 Responses

 1. piticu

  am un card de la zapp, dar atunci uitasem de el si ma grabeam.

  insa sper ca cine are ochi de citit, e slabutz si tot asa cu gel in cap si tzepi … citesc, isi amintesc unde e bancomatul si isi fac treaba fara sa ma deranjeze pe mine inutil 😉

  Reply
 2. H8r

  cred ca mai bine te duceai sa iei un marker permanent sa scrii un “atentie, posibilitate de frauda” pe atm.

  nu stiu de ce, dar se pare ca raiffeisen e victima unui adevarat razboi informatic – si ei nu fac nimic, se lasa linsati si violati zi dupa zi – poate le place 🙂

  @ania – ok, sunt asigurati, dar cat anume trebuie sa alergi sa dovedesti ca nu ai scos tu banii aia care ti s-au furat ? cate hartii trebuie sa completezi si cate ore trebuie sa pierzi ?

  Reply
 3. adr

  @H8r, acum au gasit o metoda. Un card si un mic aparat pe care il dau fiecarei persoane ce au un card la ei.
  Eu l-am luat deja si pot sa spun ca pare sigur.De fiecare data cand ma conectez pe raiffeisen online trebuie sa introduc acel card special in aparat si sa bag pinul.Aparatul genereaza o noua parola de fiecare data pe care o folosesti la logarea pe rf online. E cam pierdere de timp sa faci mereu acest lucru si plus de asta si fiecare tranzactie trebuie verificata tot cu o parola pe care o genereaza aparatul, la fel ca si la logare.
  Aparatul vad ca se numeste Todos Authenticator (todos.se)

  Si nu, nu sunt angajat raiffeisen, doar un client ce foloseste rf online si era satul de phishing.Chiar ajunsesem sa cred ca nu le pasa de cei ce isi pierd banii si ca se bucura ca ei opresc acele comisioane pentru orice tranzactie, chiar daca era una ilegala.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.