Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A mai trecut o luna. Pasajul Basarab trebuia inaugurat in Martie. Oprescu voia pe 8 martie, acum suntem deja in Mai. Si inca mai asteptam.

Pasajul Basarab - 29 aprilie 2011 - pasajbasarab.net

Adineauri stateam sa ma gandesc in trafic, dupa ce am facut 10 minute de la Dristor la Stefan cel Mare, ca ar fi fost nevoie de un pasaj, sens giratoriu sau o mai buna sistematizare a intersectiei de la Stefan cel Mare, pentru ca ac0lo se intalneste fluxul de masini care vine din Pipera cu cel care vrea sa mearga in centru si de obicei se blocheaza. De la Dinamo pana la Televiziune am mai facut juma de ora si am inteles si de ce. Toata coloana de masini se blocheaza in intrarea  si iesirea din Pasajul Victoriei. Si asta pentru ca mai departe n-au unde sa se duca. Pentru ca pasajul Basarab nu este deschis.

Si totusi, nici Nicolae Titulescu nu e o strada pe care se poate circula. Acolo sunt copaci, linie de tramvai si o banda pe sens. Nu are nimeni dorinta ciudata si erotica sa propuna taierea copacilor alora de pe mijlocul strazii, tocmai ca sa se poata circula mai bine. Pentru ca in strada aia inghesuita si greoiae se varsa tot  Stefan cel Mare (prin Iancu de Hunedoara) si pasajul Victoriei.

Acum eu inteleg ca astia de la primarie o freaca si ca se fac ca isi fac treaba, bucurandu-se ca stau blocati in trafic pe bani publici. Asta inseamna munca mai putina si mai mult timp pierdut. Dar oare nimeni nu are curajul in Bucuresti sa faca propuneri de sistematizare a circulatiei, macar sa le puna in dezbatere publica. Si daca dezbaterea publica rezolva ceva, sa se duca in consiliu, sa faca un PUZ, iar apoi sa faca rost de bani.

Hai ca nu e greu. Dar e greu ca cineva sa isi faca treaba.

 

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. ruxa

  pe titluescu ar fi doua benzi pe sens, dar pe una dintre ele sunt parcate masini..

  Reply
 2. CGiboi

  Poftim?! Se mai lucreaza la pasaj?! Pai nu a zis Preamaritul Oprescu ca nu se mai lucreaza, ci doar se monteaza senzori antiseismici? Hmmm… Pare’se ca senzorii astia seamana cu o cale de rulare a tranvaiului pe mijloc acolo. Ciudat.

  Reply
 3. coro

  Se lucreaza inca. In August se deschide. Se lucreaza la lift, parapeti. S-au intarziat lucrarile pentru o ultima schimbare de proiectare. Cablurile s-au tensionat si au ridicat podul cu 60 de cm, iar intrebarea era daca se mai tensioneaza sau nu. Din cate se pare raspunsul a venit, cablurile nu se vor mai tensiona, iar acum se finalizeaza lucrarile despre care v-am vorbit.

  Reply
 4. Kozmyn

  Ar trebui sa faca naibii ceva cu sistemul de scurgere al apei. Stateam azi prins in trafic in fata la IDM si cum ploua torential, toata apa de pe pod cadea pe strada. Ma mir ca nu mi-a indoit tabla la masina la cum cadeau ditmai picaturile de apa. A trebuit sa fac pe dracu’ în paişpe sa trec pe prima banda in aglomeratia aia.

  Acum mai e cum mai e, dar la iarna cred ca or sa fie acolo turturi de 3 metri. Va dati seama cum ar fi sa cada unul dala pe masina?:))

  Reply
 5. Danyzus

  Sa recunoastem ca pasajul arata bine, ce mai conteaza cateva saptamani acolo pana ii da drumul 🙂

  Reply
 6. basescu

  Bucurestiul ar mai scapa de trafic atunci cand se va realiza centura ocolitoare la nivel de autostrada

  Reply
 7. Bertea Vali

  Pana la urma cand ii da drumu?CAND?Laso dracu de treaba ca romanu e seful leneviei mondiale!atata se cacaie,dai drumu la pod ca vreau sa ma plimb pe el!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.