Cand online-ul nu e online

Cand online-ul nu e online

Eu ma bucuram ca o data la ceva timp, reuseam sa iau o pauza de online. Adica ma deconectam, ieseam de pe internet, ramaneam in serviciile de comunicatie bazate pe voce si cam atat. Si acum imi amintesc ca ultima pauza de internet a fost pe undeva prin 2010, atunci cand era smartphone-urilor era la inceput, iar internetul mobil era la preturi prohibitive, taxandu-se la conectare. Si din ultimii patru ani de zile n-am mai reusit sa ma deconectez de la internet. Adica plec din oras, ma duc in creierii muntilor, dar am acoperire de internet mobil, am curent electric si stick-ul cu 3G dupa mine. (nu am inca stick 4G, dar despre asta discutam imediat)

Si inevitabil intru pe internet. Ori ca vreau sa impart cu cineva un peisaj, ori ca vreau sa dau un check-in sau ca am ceva de munca, trebuie sa intru pe internet. Bonus, de acum doi ani, nici in afara tarii nu scap de internet, pentru ca sunt oferte de internet in roaming mai mult decat avantajoase.

Si totusi, in 2014 nu pentru toti internetul este omniprezent. In momentul de fata, serviciul de poze instagram este picat. Da, acestia au fost achizitionati de catre Facebook, dar actioneaza in continuare ca o companie independenta in cadrul corporatiei Facebook. Adica sunt aceeiasi oameni, acelasi software, aceleasi servere si aceleasi servicii.

Conform Techcrunch, care a ajuns la reprezentantii instagram, la telefon (n.n.),  declaratia reprezentantilor instagram a fost ca:

Instagram has not made a comment on the matter yet, but we’ve reached out and will update as soon as humanly possible.

Update — 10:16 a.m: Instagram says they’re aware of the issue and are working on it, but it’s still down.

Cu alte cuvinte, azi fiind sambata, astia de la Instagram sunt la picnic, in munte, in avion, pe barca, naiba stie unde si nu au acces la internet ca sa repare serverele. Asa incat humanly possible se traduce cu momentul cand responsabilii pentru buna functionare a instagram – serviciul de poze folosit de peste jumatate de miliard de oameni – vor ajunge la un calculator ca sa vada cum poata rezolva problema.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply