Carlsberg s-a nashparlit de cand s-a dezbracat. Parca nu se mai protejeaza prea bine de soare, desi e rece gustul e schimbat, sticla e schimbata, parca ar fi incalzita si racita la loc. De fapt asa se intampla pentru ca masinile in care vin berile au cel putin 50 de grade la nivelul sticlei. Iar apoi intervine frigiderul.

Nu cred sa fi vazut vreo masina care sa asigure cat de cat conditii de transportare a berii, atat timp cat ea trebuie consumata si tinuta la o temperatura scazuta. In schimb, aici intervin calitatile berii. Si le luam prin exemple arhicunoscute:
Tuborg – nu e buna cand e cald afara, nu e buna cand e fabricata la cald, nu e buna daca se incalzeste apoi se raceste iar. Produsa in Pantelimon cu apa din izvorul din cimitir, sau ceva de genu.
Heineken – e buna rece, la -4 grade in frigiderele specifice, daca se incalzeste si se raceste la loc, calitatile berii nu scad foarte mult. E produsa in Romania, cu apa buna romaneasca, cea din Bulgaria lasa mult de dorit, dar are cel putin gustul de heineken.
Timisoreana – bere buna, blonda chiar, de consumat cand afara nu e foarte cald, in rest da dureri de cap si e aiurea. La ciclul de incalzire si racire, lasa un gust ciudat de …. scrum de tigara … in gura.
Ursus – regele berii in Romania. E buna si a doua zi, chiar daca s-a trezit. De asemenea aici conteaza cutia, sticla si apa din care e facuta. Apa de la fabrica de la Pitesti era perfecta, insa acolo se face acuma Golden Brau (din cate stiu eu), in schimb … cea de la Cluj daca sta nebauta mai mult de 2 – 3 saptamani da dureri de cap.

Acestea fiind zise, bere placuta, dar nu inainte de 8 – 9 seara si mai ales cautati incaperi bine aerisite, sau terase.

Si … piesa zilei de azi: The Shirelles – Baby it’s you

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

24 Responses

  1. ovidiu

    chiar manu cum ai putut uita de stella artois, cea mai veche bere din lumea :p . sa`ti fie rusine

    Reply
  2. aurache

    Bah Piticule,
    Cum kilu’ meu sa tii bah berea la -4C? Nu ingheata?

    Adica, stiu eu ca are un 5-6-9% alcool, dar daca apuca sa faca “slush” in sticla, poti sa-ti faci baie la hemoroizi cu ea, caci e deja rasuflata…

    Reply
  3. aurache

    Sociologii au impartit barbatii in 5 categorii, dupa criteriile: ce beau/cu ce se deplaseaza/ce fut:
    1) Whisky/Mertan/Amanta
    2) Vin/Logan/Secretara
    3) Bere/Dacie/Colega
    4) Ceai/Tramvai/Nevasta
    5) Apa/Talpa/Laba

    Reply
  4. Adrian

    Ma lasi cu berea … Daca ursus e buna….
    Heineken de la noi e cea mai buna bere din Romania. NU are gustul din tara de origine dar e cea mai buna [si nu doar ca in Romania se trage din cea mai buna bere romaneasca din toate timpurile – Gambrinus.]. Cat despre berea trezita…e clar un fan ursus nu stie ce-i aia bere.

    Reply
  5. MihaiC

    Ok. Eu am inceput sa beau Heineken dupa ce m-am intors din Grecia. Inainte eram fan Timisoreana. Devenisem fan Timisoreana dupa ce am gustat aproape toate berile romanesti si doar ea mi-a satisfacut nevoile. Acu sunt fan Heineken. Mai bine zis sunt fanul berii Heineken produsa de greci. Mult mai buna decat cea produsa in Romania. Prima oara cand am gustat Heineken in Grecia am crezut ca am murit si am ajuns in Rai 😛

    Reply
  6. Paul

    Pentru necunoscatori: Timisoreana este facuta de Ursus, membra a SAB Miller(verificati eticheta), Azuga la fel. Diaconescu se pare ca i-a santajat pe cei de la Ursus, facand un reportaj despre Ursus, cum ca ar fi nociva.
    Carlsberg, Holsten, Skol, Tuborg sunt una si acelasi lucru-bere cu apa din cimitir.
    De mizeriile gen Noroc, Burger, Bucegi, Servus nici nu mai vorbim.
    Singurele beri in care am incredere sunt: Bergenbier, Stella Artois si Becks.
    Sanatate !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.