Avem nevoie de scoala pentru zidari

Avem nevoie de scoala pentru zidari

Desi nu veti crede, avem nevoie de scoala pentru zidari. Astfel incat …

Şcoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gândit şi dezvoltat pentru meseriașii zidari ce doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcție și cele mai bune materiale folosite în zidărie.

Programul a început în 2011, printr-o sesiune-pilot implementată la București, după care, în 2012 și 2013, a fost extins în 17 orașe din țară, unde au fost organizate 18 sesiuni de cursuri, în parteneriat cu colegiile tehnice din fiecare localitate. Cursurile au fost predate de cadre didactice de specialitate şi experții Holcim România, fiind structurate modular în sesiuni de teorie şi practică, accentul punându-se în special pe partea practică.

Un curs complet în cadrul Şcolii Zidarilor se întinde pe o perioadă de 6 zile, interval în care cursanţii participă la 15 de ore de teorie și 20 ore de practică, urmate de o evaluare teoretică și practică. Partea teoretică a cursului include, pe lângă informațiile de bază, explicații specifice despre cum se prepară corect mortarele utilizând reţete adecvate, cum se realizează calcule eficiente pentru materialele necesare construcției sau care este tehnologia de execuție a pereților din zidărie de cărămidă. Cei care au participat la cursurile Școala Zidarilor au avut astfel ocazia să-și dezvolte cunoștintele acumulate deja, dar și să fie puși la curent cu ultimele tehnici și materiale de construcție în domeniul zidăriei și tencuielii.

În cadrul acestui proiect, Holcim România susține toate costurile necesare bunei desfășurări a cursurilor, la cel mai înalt nivel: materiale de construcții, obiecte didactice, masa de prânz în fiecare zi de curs și echipament individual de protecție, pe care fiecare participant îl poate păstra după finalizarea cursurilor.

Până în prezent, Școala Zidarilor a primit peste 500 de solicitări de înscrieri, 400 de zidari absolvind, la final, cursurile, printre ei numărându-se și multe persoane cu alte studii sau cu studii superioare – ingineri, manageri, fotografi, agricultori și alții. Având în vedere cererea ridicată, Holcim România a decis să certifice acest curs și începând de anul acesta toți absolvenții actuali și cei viitori primesc în plus și o certificare de competențe de la Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply