In Romania se poate orice. Asa cum se poate contesta amenda in justitie si scapa cu fata curata, indiferent ce fapta ai facut, asa si in parlament se poate vota cum vor ei, in ce cvorum vor ei, iar rezultatele vor fi exact cum vor ei.

Astfel incat, o lege votata din burta, cu cifre tot din burta, a fost validata astazi de curtea constitutionala.

E neimportant ca legea aia se refera la varsta de pensionare si la modul de calcul al pensiei pentru cei care vor sa iasa la pensie atunci cand va considera statul ca se poate, adica 60 si ceva de ani, atat pentru barbati cat si pentru femei. In principiu putem munci, iar pe acelasi principiu si statul poate sa nu vrea sa plateasca pensiile noastre. De asta ne scoate la pensie mai tarziu.

Dar asa cum stim noi, degeaba voteaza unii acum o lege, pentru ca ea rar tine mai mult de un mandat. De cele mai multe ori se schimba si de cateva ori in timpul unui mandat. Ca doar suntem aici, in Romania.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. Danny

  Din cate inteleg, CCR nu s-a pronuntat cu privire la fraudarea votului in Parlament ci doar asupra continutului legii.

  Reply
 2. Mihai

  Da. Incredibil. Sau nu, in Romania nu e incredibil. E ceva normal. Sub guvernarea basesciana e ceva absolut normal. Nu e cazul sa ne miram.

  Reply
 3. politica e ku....

  Conform Constitutiei, daca o lege a fost trimisa spre verificare in plus la Curtea Constitutionala si avizul e favorabil, Presedintele e OBLIGAT sa o promulge

  deci opozitia si-a batut cuie singura cu contestatia la curte, acum Basescu chiar o sa zica : eu as fi vrut sa o intorc -legea- in parlament dar acum nu mai pot…
  IAR V_A JUCAT MARINARUL !!! HAHAHA

  Reply
 4. PCH

  CCR se pronunta doar asupra concordantei legii cu constitutia, nu pe aspecte procedurale. frauda e treaba parchetului.

  Reply
 5. Bogdan

  CCR ar fi trebuit sa se evite intr-un caz , in care exista plangere penala impotriva celui care a contribuit masiv la adoptarea legii respective.

  Oricum, Base a refuzat promulgarea legii motivand ca vrea varsta de pensionare diferita pentru femei si barbati… sigur asta e motivul?

  Reply
 6. costelush

  de idioata aia de la PNL pt. care a votat nepoata nu se zice nimic ? acolo nu a mai fost furt ? cauta pe cdep.ro stenogramele sedintelor in care se votau legi cate “10 pe minut” prin ridicatul mainilor si ai sa vezi dimensiunea problemei… nu e PDL/Basescu de vina ca se accepta asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.