313 dosare penale, 17 condamnari – victoria BSA in 2012

BSA a obtinut o importanta victorie anul trecut, asta si in urma reclamelor de la televizor cu baiatul ala din lift si politistii de langa. Astfel aflam bucurosi ca au fost efectuate 691 de verificări, în urma cărora au fost înregistrate 313 dosare penale.

Au fost depistate 351 de persoane care sunt cercetate pentru săvârșirea de infracţiuni de încălcare a drepturilor de autor asupra programelor pentru calculator, iar în 126 dosare penale a fost dispusă începerea urmăririi penale, fiind indisponibilizate peste 3.000 de sisteme informatice, echipamente specifice sau sisteme de stocare a programelor. În ceea ce priveşte programele aparţinând membrilor BSA | The Software Alliance, există 17 condamnări în 2012, dintre care 4 condamnări pronunţate împotriva administratorilor unor companii care au utilizat software piratat, iar 12 pentru cazuri de distribuire de programe pentru calculator pirat.

Cu alte cuvinte, firmele mici si cei care au incercat sa scape de cumpararea de licente de calculator au fost cautati. Iar din acestia 351 au fost deja gasiti vinovati, din care 313 s-au ales cu dosare penale.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply