Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daca reclama asta e de acum un an de zile, inseamna ca reteaua cosmote s-a dublat in ultimul an.

Acum cosmote are 6 milioane de clienti  si se lauda sa fie un concurent serios pentru ceilalti 2 operatori de telefonie mobila. Astept inca … de vreo 2 ani cred, sa vad cum se pot reduce preturile si in vodafone sau orange, dar la corporatistii astia vad ca nu merge ideea de vinzi mai mult si ieftin = ai profit mai mare.

Si parca acum imi pare rau ca n-a castigat Cosmote licenta 3G, Zapp si RDS n-au facut nimic cu ele.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 Responses

 1. ipo

  Sunt zvonuri pe piata cum ca vor sa cumpere Zapp, tocmai pentru a avea licenta 3G. Daca o sa fie asa, atunci sa vezi concurenta adevarata pe piata telecom!

  Reply
 2. crow

  Da Piticule, nu au castigat licenta, dar cumpara Zapp-ul 🙂
  Decat sa dea 250 mil pe o licenta, mai bine sunt in tratative de cumparare a zappului cu 200 mil 🙂

  Reply
 3. crow

  @Razvan, nu stiu cat de in pierdere sunt pentru ca in Q4 2008 au raportat profit catre grupul OTE 🙂

  Reply
 4. Razvan

  ce au raportat ei pozitiv a fost OIBDA, adica veniturile din care urmeaza sa se mai scada amortizarile si alte deprecieri. deci nu se stie sigur daca a existat profit net sau nu. pe langa asta la o baza de clienti la jumatate fata de ceilalti concurenti ei au venituri de 4 ori mai mici, iar investitiile in retea sunt comparabile cu vodafone si orange (folosesc cam aceeasi furnizori, am lucrat pentru unul dintre ei, nu spun care 🙂 )

  Reply
 5. janel

  @crow: licenta 3G a fost 75 mil USD, iar cat despre cumparare .. eu cred ca sunt niste zvonuri doar. Gandeste-te asa: Romtelecom tocmai isi face retea de CDMA in 410Mhz, de ce si-ar face daca ar putea sa o cumpere gata facuta de la Zapp?

  Reply
 6. HOTILOR

  E clar ! Reclama mascata la COSMOTE ! Huaaa!
  Esti pe o mana cu Alice de la ProTV
  Sunteti amandoi de la CosmoteeE !!!
  :)))

  Reply
 7. eugen secmerean

  Lucrurile stau asa, dragilor: Cosmote are acum 6 milioane clienti, de la 3,6 milioane la 31 decembrie 2007. Clientul nr. 6.000.000 este din Ploiesti, apropos..

  Cat despre OIBDA, Razvan a marcat corect: cifra aia de 22,5 milioane euro e starea de sanatate a business-ului. De restul, avem de amortizat aprox. 600 milioane euro investitii, bani bagati in Romania in 3 ani. Pentru amatorii de cifre, recomand acest link: http://www.ote.gr/portal/page/portal/InvestorRelation/FinansialResults/FinansialResults_parent
  Si ca sa finalizez la obiect, treaba e ca daca nu venea Cosmote cu oferte adevarate, plateam si azi 30 de centi minutul… ia contraziceti-ma!

  Eugen Secmerean
  Pi-ar de serviciu

  Reply
 8. Mihai

  Piticule, Cosmote-ul a adunat 2,2 mil clienti in 2008.
  Stai prost cu aritmetica.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.