Pishing de la BRD

BRD a lansat acu ceva vreme un serviciu de internet banking. Pana aici totul e bine, e de apreciat. Ma intreb, astia s-au gandit oare cand au ales domeniul pentru serviciul ala? Sau au cumparat toate domeniile ce pot fi identice cu ala? Nu … pentru ca … sunt atat de romani pe cat se poate … iar securitatea pe internet e o mare necunoscuta. Hai sa ii spunem necunoscuta X, ca sa ne amintim de gimnaziu.

Nu de alta dar am primit mailul asta:

Ca sa intelegeti, brd-net.ro e prostia de internet banking de la BRD, iar apasati aici, e link catre http://cont-brdro.net/ care e situl de pishing. Activ, frumos si dragut.

Stai sa ma prind. Suntem romani … asa si? Sunt o groaza de prosti, asa incat trebuie sa existe baieti destepti care le fura banii. Pe vremea mea astea nu se faceau la romani ;)

Update: n-am fost primul, dar la mine e diferit. Deci bajetzii lucreaza. Au mai scris despre asta zoso si madalin.
Ideea e simpla … lui BRD nu-i pasa… ce ca e imaginea lor de cacat? Asta o stie toata lumea ;)

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole pe aceeasi tema din lista de mai jos.

    Azi de la AdWords
    Pishing de la Banca Transilvania
    Bancpost scam
    BCR fail
    Romanii fura de la romani?
    Schimbari de securitate la Yahoo!
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 comentarii

  1. Comentariu scris de Apollinaire
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 09:35

    “vor fii asigurate”? numai asta si ar trebui sa te ia de ochi si sa te faca sa nu dai click, daca stii macar olecuta de gramatica.

  2. Comentariu scris de Madalin Matica
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 10:12

    Este versiunea 3 a atacului. Toate cele 3 versiuni sunt postate pe blogul meu. Nu este un atac, este un cosmar deja.

  3. Comentariu scris de Emma
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 10:23

    @Apollinaire: si “Prin acest mesaj ‘va rugam frumos’” si “niciun” legat si multe altele.
    Piticu, poate aia de la BRD chiar nu stiu ce-i ala pishing si nu il considera o problema majora :) )

  4. Comentariu scris de piticu
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 10:28

    poate au legaturi cu aia de isi trag bani ;) )

  5. Comentariu scris de mofturos
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 11:00

    brd nu are ce face .. duhh .. brd doar sesizeaza .. totul tine de cat de repede se misca compania pe care este hostat site`ul de phishing ..

  6. Comentariu scris de piticu
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 11:09

    da tu crezi ca brd a sesizat ceva? :) asta era ideea :)

  7. Comentariu scris de mofturos
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 11:41

    un program (subscription) care le da informatii real time despre aceste atacuri .. costa in jur de $50.000 pe an .. nu cred ca e o investitie f mare pt o banca

  8. Comentariu scris de Arhi
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 13:32

    ba, da` ROTLD cum plm permite inregistrarea de site-uri care contin formularea brd, atata timp cat nu vine din partea brd??

  9. Comentariu scris de Zkyez
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 13:38

    Site hostat si pe geocities.cul.

  10. Comentariu scris de nea gogu
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 13:54

    Am primit si eu acest mail, pe o adresa de care stiu putini oameni, pe care nu o folosesc la inscriere pe diverse chestii. De unde au adresa mea ??? :( Chiar sunt curios, poate ma lamureste cineva.

  11. Comentariu scris de mofturos
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 16:36

    secret :)

  12. Comentariu scris de Surfing… »
    Publicat la data de 5.4.2007, ora 22:45

    [...] in Die hard 4 – Live Free Or Die Hard – trailer – link – lansare 27 Iunie 2007. Pishing de la BRD – link Ipodul care a salvat viata unui soldat – [...]

  13. Comentariu scris de FazeDure
    Publicat la data de 6.4.2007, ora 09:19

    Nea Gogu, poate ai un prieten care te iubeste :)
    Acu’ serios, sunt programe care trimit spam la toate nick-urile comune de pe un domeniu de email public. Daca ai 584375837584fjshgjkdfd@gmail.com poate scapi dar daca ai marius74@XXX.ro sigur nu scapi

Lasa un comentariu