120 mbps de la UPC

Dupa ce am stat o zi fara internet si am suferit am fost ieri sa ma satur si de internetul pe care nu l-am folosit in week-end.

Am testat ieri netul de 120 de mega de la upc impreuna cu Cetin, Alex, Alex, Vlad si Clickio.  Lumea a fost fericita la locatia testarii, eu foarte sceptic.  Intre timp mi-am amintit ca Alex, un prieten, are abonament la UPC si chiar m-a intrebat ce router wireless sa ii recomand, cu tehnologie N, ca sa poata transfera la viteze mari. Asa ca i-am intrebat si pe cei de la UPC ce router recomanda sa instalam. Si mi-au zis ca pentru 8 lei in plus putem lua optiunea de modem cu wireless cu tehnologie N, conectabil undeva la maxim 300 mbps.
Pentru cei care nu stiu, aproape toate laptopurile ce au placi wireless N, se pot conecta in maxim 144 mbps.

Testul de viteza la locatia in care ne-am vazut a fost satisfacator. Am tras cu viteze bune, iar de aici era scepticismul meu. Sa zic, ah astia s-au pregatit pentru noi acolo. Au facut una, alta, iata din cauza asta merge netul cum trebuie. Asa incat l-am sunat pe Alex si l-am trimis intr-un magazin UPC ca sa isi ia modemul nou. A fost si-a luat modemul nou. S-a dus acasa, l-a conectat la cablul tv si a obtinut viteza asta de transfer.

internet alex upc

Viteza optinuta in internet, nu in metropolitan.

Deci netul de la UPC de 120 de mega e international, e direct in internet, iar acestia pe buna dreptate nu fac diferenta intre traficul metropolitan si cel international.

Daca sunteti curiosi cum se conecteaza modemul si cum transfera asta prin internet, iata aici poza cu pagina de status a modemului.

upc ss

iar testele efectuate de Alex la el acasa, o locatie “nepregatita” in prealabil de catre UPC au dovedit ca viteza asta e disponibila in orice punct al retelei, in orasele in care aceasta viteza e disponibila: Bucuresti, Buzau, Constanta, Braila, Galati, Roman, Focsani, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Ploiesti, Cluj Napoca si Iasi..

Printre altele am aflat ieri ca UPC nu permite incarcari mai mari de 80% decat capacitatea retelei. In conditiile in care acest lucru se intampla in nodurile lor se efectueaza imediat operatiuni de marire a capacitatii. Sunt failsafe, telealimentand echipamentele cu curent electric, fara a depinde de reteaua electrica locala.
Orice avarie in reteaua UPC se rezolva in maxim 8 ore. Daca aveti vreo problema de asta, as fi curios sa stiu in cat timp s-a rezolvat. Iar altfel, call-centerul UPC da telefoane clientilor ale caror echipamente raporteaza automat disfunctionalitati pentru a se asigura de calitatea serviciilor sale.

Modemul de la UPC arata cam asa, fiti atenti la conectica, nu mufele alea pe care le aveti multi dintre voi la tv. Astea sunt standard acum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply